Mbah Jo – Loro


ilustrasi : Loro

Mbah Jo dirawat ndhik rumah sakit.Jare doktere asmane wis kronis, irunge sampek dipasangi selang. Wis pirang-pirang dino iki mbah Jo meneeng ae koyok wong koma, mripate thok sing ketap-ketip.

Dikiro wis wayahe mangkat, anake nyelukno mudhin ben didungakno. Pas mudhine enak-enak ndungo, moro-moro Mbah Jo megap-megap gak isok ambekan, raine pucet, tangane gemeter. Nganggo bahasa isyarat mbah Jo nirokno wong nulis.

Anake ngerti maksute, langsung dijupukno kertas ambek pulpen. Ambek megap-megap, mbah Jo nulis surat. Karo siso-siso tenogone mbah Jo ngekekno surate iku mau nang pak Mudhine. Ambek Pak Mudhine kertase iku mau langsung disaki, rasane kok gak tepak moco surat wasiat saiki, pikire pak Mudhin. Mari ngesaki surat pak Mudhin nerusno ndungone.

Gak sui mari ngono mbah Jo mangkat. Akeh wong sing kelangan, soale masio sangar, mbah Jo iku wonge apikan.  Pas selametan pitung dinane Mbah Jo, Pak Mudhin diundang maneh. Mari mimpin ndungo, Pak Mudhin lagek iling lek dhe’e nganggo klambi batik sing digawe pas mbah Jo mangkat. Lha ndhik sake lak onok titipan surate Mbah Jo tah, waduh selamet iling aku rek, pikire pak Mudhin.

“Derek-derek sedoyo, onok surat seko almarhum Mbah Jo sing durung tak sampekno nang peno kabeh. Lek ndhelok mbah Jo pas uripe, isine mestine nasehat kanggo anak putune kabeh. Ayok diwoco bareng-bareng isi surate”.

Mari ngono pak Mudhin ngerogoh surat ndhik sake, bareng diwoco tibake munine..

HE.. NGALIO DHIN !!! OJOK NGADHEK NDHIK SELANG OXIGENKU !!!

Perihal BroFahroe
Aremania - RF Engineer - ScorpioZ Rider - Canon 450D User

11 Responses to Mbah Jo – Loro

  1. Layanan Jasa Seo mengatakan:

    Halooo semuanya, salam persahabatan dan sukses selalu ya. Setelah membaca isi dari berita diatas, saya menjadi tertarik untuk meninggalkan komentar disini sebagai bukti bahwa saya menyukai semua berita yang informatif. Terima kasih.

  2. Tongkat Madura mengatakan:

    Membangun Website yang bermutu dan berkualitas dapat digunakan untuk menyebar luaskan informasi positif. Semoga dari informasi yang posiit dapat memberikan inspirasi dan motivasi bagi setiap pengunjung. Incredible !!!

  3. Karena saya hoby reading, setiap hari saya browsing internet dan banyak situs yang saya kunjungi. Tujuan saya sih cari pengetahuan biar nggak dibilang gaptek gitu, Nah hari ini, saya berjumpa dengan anda yang kebetulan banyak hal menarik yang disampaikan, Jadinya saya betah berlama lama disini. Terima kasih ya pak! http://goo.gl/hilD0x

  4. Jual Kaos Bola mengatakan:

    Setiap hari semua orang pasti membutuhkan informasi atau berita terbaru dan mungkin melalui site ini kita semua bisa mendapatkan berita atau informasi yang dicari. Terimakasih buat admin. http://goo.gl/qmnsgU

  5. Cerita Lucu mengatakan:

    saya benar” kurang mengerti dengan tulisannya….. ;D

  6. download idm mengatakan:

    postingannya bagus gan

  7. ceritalucuabiz mengatakan:

    wahh infonya gokil boz!

  8. sejarah indonesia mengatakan:

    artikel gokiiiiiiiiiilllllllllllllllllllllllllllllllll

  9. puisi ibu mengatakan:

    sangat bermanfaat sekali artikelnya!

  10. uchedawn mengatakan:

    saya suka sekali dengan artikel anda!

  11. hargaelektroniks mengatakan:

    siiippp lahhhh

Berikan Komentar :

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: